Ett smärtsamt äventyr!

publicerat i Allmänt, Personlig utveckling;

Åh! Hemma igen efter en grym helg! En gammal dröm som Berndt hjälpte mig att uppfylla och som blev ett firande av vår 20-åriga bröllopsdag! Turridning på Islandshäst! En hel weekend med ridning och mat!

Jag har ju vuxit upp med egen häst men det är ju ändå 15 år sedan jag red sist. Berndt har ju bara ridit lite western-ridning så nä så särskilt vana är vi ju inte längre! Men första dagen skulle vi ut på en tur och vi fick varsin häst tilldelat oss!

Ut i skog och mark. Plötsligt stannar vår turledare och går igenom lite hur man töltar. Ok inga problem. Solklart! Jag hade Berndt framför mig när vi skulle sätta igång att tölta.

Berndt fick minsann fart på sin häst (och när man ser tölt på tv så ser det ju så mjukt och behagligt ut!) och inte vet jag vilken gångart hans häst fick till men INTE var det tölt! Jag har aldrig sett en liten rund man studsa så, armar åt ett håll, benen åt ett annat och så skrattade han så han höll på att ramla av!

Jag borde ju såklart blivit orolig! Skulle han hamna i skogen, på stigen, men den tanken slog mig liksom aldrig. Jag skrattade själv så tårarna sprutade och faktiskt, det var det roligast jag sett!

Turledaren uppfattade ju liksom aldrig detta. Hon var ju först....men när vi stannade och hon vände sig om och såg två vuxna liksom ligga över sina hästar och vrida sig av skratt....vågar inte ens tänka vad hon tänkte!

Dag 2, visst kändes det lite i rumpan på morgonen men redo för en ny dags ridning det var vi allt. Första vändan var flera timmar lång med fika-paus. Sedan lunch och ut på vända nummer två.

Alltså då hade jag så pass ont typ överallt från höfterna och ner, och jag trodde jag skulle börja lipa när jag satte mig i sadeln! Det var helt otroligt vad ont det gjorde på ställen som jag helt glömt av att jag hade!

När turledaren ropade "är ni med på lite tölt?" och man ropar "jajamän" men egentligen bara vill ropa "näääääjjjj" Trodde verkligen att nederdelen skulle ramla av! Berndt var kaxig från början men när han började prata om att han behövde en isglass.....för att stoppa där bak.....ja då förstod jag att han inte var så stursk han heller!

Men vi har haft det så så kul! Och det gav mersmak, fast inte innan nederdelen läkt! Tycker att vi fick lite konstiga blickar när vi lämnade bilen och gick in på Mc Donalds för att äta på väg hem, och hade svårt att gå upp på trottoarkanten....om någon frågar så skulle vi bara säga att vi firat 20-årig bröllopsdag;)

Kommentera inlägget här :