Mitt första offer! Del 1.

publicerat i Allmänt;
Jag har just fått min första "kund" som Kostrådgivare. Visserligen är jag inte färdig förrän i oktober men man får ju ta tillfället när det kommer:) Vem är det då? Jo min man minsann! Och ja, han anmälde sig helt frivilligt utan någon påtryckning från mig, vill verkligen understryka detta! Men ok, jag är på! Något måste göras åt hans hälsa. Nu hör det till saken att han har bett om tips 100 gånger förut och det brukar ta typ 2-3 dagar innan handen är djupt i chipspåsen igen;) Jag tror att själva önskan om att bli min "kund" kom efter det att vår våg ( som varit försvunnen i många månader ) plötsligt dök upp igen och att hans vikt då var sisådär en 15 kg mer än vad han räknade med.....men vad vet jag:)
Ok så när vill han då starta? Jo EFTER sommaren! För man måste ju få unna sig att dricka lite bröd ( öl ) mellan varven och förbereda sig mentalt.
Jag har satt ett villkor för denna gratis-kund. Han måste ställa upp i bloggen som en följetong :)
Detta älskade Berndt får ses som del 1:)

Yes, jag klarade det!

publicerat i Mitt företag;
Varenda morgon som jag har möjlighet kommer jag att plugga! Att köra på distans har ju så mycket med självdisciplin att göra, och det är ju just den lilla, hemskt viktiga egenskapen som kanske inte är fullt utvecklad hos mig..... Men siste oktober ska jag vara klar! Sedan i november går tiden ut! Inte så kul att se pengarna gå upp i rök för att jag inte gjort det jag ska!

Så jag har gjort ett SCHEMA! och jag har FÖLJT DET! Så i morse gjorde jag äntligen det första delprovet. Det första! Längre har jag alltså inte kommit. Men jag klarade det! Godkänt! Så nu har jag stolpat upp även nästa kapitel, skrivit ner varje delmoment och gjort en liten fånig ruta efter varje så att jag kan kryssa i när jag har gjort det klart och YES nu är jag på g:)

Efter vår helt underbara Prag-tripp, kolhydraternas och stärkelsens mecka, så har jag också fått ta tag i mig själv igen! Konstigt nog så har jag inte mått alltför uselt på resan, men hallå, nu när jag är hemma igen så är jag som en svullo hela jag! Och vansinnigt trött! Återhämtning och semester efter semestern hade behövts:)

Ska bara vakna till.......

publicerat i Allmänt;
När man delar säng med en mängd olika varelser, man, hund, katter och oftast ett eller annat barn, så kan det ju bli ganska trångt! Har man då också en man som snarkar järnet så blir det ju inte lättare att sova. Nä men ok, jag har ju en väldigt bra soffa att sova på så jag klarar mig ju ändå. Men när mannen får samma idé och på morgonkvisten kommer lufsande för att OCKSÅ lägga sig i soffan "för att sonen sparkar honom i rumpan och det är inte så trevligt att ha barnfötter där" då känner jag att soffan är MIN! Jag var här FÖRST! Försöker hota och tvinga tillbaka honom men "han ska inte sova, bara vakna till i soffan"! Kan inte fatta att en rosa filt kan låta så.........