Det blir så himla bra!

publicerat i Allmänt;
Äntligen äntligen börjar studion ta form! Det har suttit långt inne men med fantastisk hjälp av kollegor och min alldeles egna hantverkare så är det snart klart! Jippie:) Mitt problem är att jag vill så mycket och jag ser så mycket snyggt och inspireras både här och där, men bär jag sen ska handla saker och fixa saker så tar det helt stopp! Det vill liksom inte funka från bilden i huvudet och ut i verkligheten. Jag kan inte ens bestämma vart jag ska sätta en hylla! Det är otroligt frustrerande och tråkigt! Men med underbara människor runt omkring mig så blir det bara så bra! Idag har jag hållit i spikarna och mest nickat instämmande på de förslag jag fått, och jag är väldigt bra på att både hålla i spik och nicka:)

Vad jag väljer på midsommar!

publicerat i Allmänt;
Det är slut på all städ-hysteri. Och all panik för allt som inte är förberett. Det betyder inget längre. Idag ska jag vara med min familj! Jag ska åka med minsta dottern och plocka blommor och binda en krans till henne. För hon vill det. Det är viktigt för henne. Viktigare än att golvet är skurat. Idag ska jag mysa med mina barnbarn. Det är viktigare än att all ren tvätt är inlagd på sina platser. Idag ska jag låta mig själv känna lugn och ro inuti. Det är viktigare än att känna stress över dammråttor i hörnorna. Idag ska jag dansa runt stången om jag har någon unge som vill! Det är viktigare än att låta bli bara för att jag själv inte tycker om att dansa.
Idag ska jag bara njuta av mina nära omkring mig men sakna min äldsta dotter som åker till sin pojkvän i Skottland.
Ha en fin och lugn midsommar alla <3

Allt hat skrämmer mig......

publicerat i Allmänt;
Den senaste veckan har varit helt obeskrivlig för väldigt väldigt många människor. Lisas försvinnande har engagerat ett helt land. Så många som har ställt upp på olika sätt och strålat samman i en önskan och ett gemensamt mål att hitta henne vid liv. Hoppet som funnits där hela tiden, och tankarna på hennes anhöriga som varit alldeles för stora att ens sätta ord på. Sedan kommer beskedet att Lisa hittats död och att ett antal människor tagits in på förhör och senare häktats. Det visar sig vara litauiska medborgare, och PANG så exploderar det på nätet! Helt plötsligt är det just själva faktumet att de är utländska medborgare som gjort att de, han, hon eller vad det nu visar sig vara, har förmågan att mörda en oskyldig flicka. Det som skrivs av olika personer är så hemskt att jag blir helt mållös! Vad som ska hända med dessa personer om det inte hittas bevis nog att hålla dem kvar, men även uppmaningar att "ta dem" inne på fängelset! Så fruktansvärt mycket hat! Hur vändes detta till att handla om nationalitet? Finns det inte tillräckligt med helt svenska människor som gjort de mest fruktansvärda handlingar? Ska vi inte visa familj och anhöriga respekten av att INTE uttrycka dessa åsikter vitt och brett? Läser självklart också inlägg där det inte handlar om nationalitet, utan bara hat! Jag undrar bara om det är en naturlig del i ett sorgearbete? Ska man tycka att det är normalt och ok att uttrycka detta öppet? Är det en process för att bearbeta sorgen och maktlösheten? Är det JAG som är onormal som inte känner detta bottenlösa hat? För mig känns det bara tyngre att läsa alla dessa inlägg. Det gör att min tro på människans godhet liksom får en rejäl törn. Jag VET att antalet människor som känner annorlunda än så länge är fler, och under timmarna på kullen kände jag inte av några sådana känslor hos dem runt omkring mig. Jag försöker att bära med mig det, och jag försöker att låta de känslorna vara de starkaste!