Äntligen pyssel i tid!

publicerat i Allmänt;
I flera år har jag lagrat. Julpyssel. Ni vet, shoppa loss på Panduro när de rear efter jul. Så har jag alltid tänkt att NÄSTA jul, då ska vi starta tidigt. Få julkänslor. Ha mys-tid tillsammans. Njuta. Men så har det ju inte blivit. Förra julen var min värsta nånsin. Då var jag som allra sjukast. Kommer inte ihåg någonting om den tiden mer än att jag kände mig usel. Värdelös. Inte för att jag inte kunde göra det som "förväntas" av en utan för att jag inte kunde göra det jag ville göra. Med mina barn. Men i år, äntligen, blev det tid att ta fram allt! Oj vad mycket kul, flera grejer hade jag till och med glömt bort att jag köpt. Helt plötsligt fanns tiden! Så här har gjorts jul-ugglor, jul-strumpor och hjärtan. Och jag har knåpat ihop min allra första jul-krans att hänga på dörren:) Jag vet såklart varför det blev så här. Jag är i fas. Jag mår bra. Jag gör det jag vill när jag vill och jag kan planera efter min familj och inte efter något annat. Jag inser nu att jag inte mår bra av att inte få rå min egen tid. Min tid är min medicin. Min möjlighet att skapa den balans jag behöver för att verkligen hantera min sjukdom. Jag är så larvigt glad för den här pyssel-dagen även om jag mest var behjälplig! På måndag slutar min tjänstledighet. Och jag är orolig för att det blir för mycket igen, nu när jag verkligen känt hur jag kan få må......men allt löser sig! Denna dagen har iallafall varit kanon!

Reklam-pelare för andra inom samma bransch!

publicerat i Allmänt, Mitt företag;
Det ringde två försäljare till mig idag. En från något telefon-företag och en från Miljonlotteriet. Telefon-killen ville att jag skulle sänka mina telekostnader, och jag svarade att jag var nöjd med det jag hade. Han tackade för sig, önskade en trevlig kväll och lade på luren. Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad företaget han ringde ifrån hette, men jag har inga negativa tankar om det på grund av att han var trevlig och lyssnade på vad jag sa. Miljonlotto-killen däremot! Han hade ett så bra erbjudande till mig. När jag då talar om för honom att jag inte är intresserad så ger han sig INTE! Han fortsätter på ett mycket påstridigt sätt, pratar i munnen på mig, kör fullständigt över mig. Jag har väldigt svårt att vara otrevlig i telefonen, försöker verkligen få honom att lyssna på mig, men han skrattar åt mig och bara fortsätter! Så jag lade på luren. I örat på honom. För första gången någonsin! Det jag kände efteråt var att den här killen har åtagit sig ett uppdrag, ett jobb, för Miljonlotteriet. Miljonlotteriet litar väl på att de säljare som ringer åt dem är trevliga, lyssnar på människor och får det företag som de tillfälligt representerar att framstå i bra dager? För mig så blev det här en väldigt negativ erfarenhet av Miljonlotteriet. Får de ingen utbildning längre, de där telefonsäljarna? Är det inte viktigt att sköta det jobbet likväl som alla andra? I mitt eget jobb som hudvårdskonsult så är jag ju även en reklampelare för andra konsulter och jag ska representera det märke jag jobbar med på ett bra och föredömligt sätt. Lika är det väl för telefon-försäljare? De ska väl vara stolta över det jobb de utför och känna att de även representerar en hel mängd andra säljare som arbetar med telefonen? Inte konstigt att fler och fler känner så negativt för den yrkeskåren......

Snabb utvärdering...

publicerat i Mitt företag;
I morgon startar den sista veckan på min månads-långa tjänstledighet. Innan den startade kändes månaden framför mig som en hel evighet, och nu sitter jag och funderar på vart i hela världen tiden har tagit vägen. Jag ska ärligt säga att jag legat i, jag har jobbat som planerat. Jag har inte haft några slöa dagar direkt.

Det positiva har varit att jag skapat momentum. Jag har fått en skjuts att jobba vidare ifrån. Detta var ju min tanke från början, och jag är stolt över att jag har följt min plan. Det som jag hade hoppats på under månadens gång var att få ytterligare någon härlig kollega, det hade varit pricken över i:) men man kan inte få allt på en gång. Jag jobbar i världens bästa unit, även om den är liten:) och detta är bara början!