Fullständig ångest!

publicerat i Allmänt;


Har en enda riktig ångest här i livet! Då menar jag sådan riktig riktig ångest så jag får panik när jag tänker på det! Det är tanken på att flyga! Bara jag har nuddat vid tanken så har det utlöst reaktioner av mardrömmar och panik-känslor. 

Så fort jag ser ett flygplan så blir jag skräck-blandat fascinerad, önskar att jag vågade, tänker att det var jag som satt däruppe....samtidigt är det min värsta fasa! 

Och vet ni vad? Det tar 1,5 timme att flyga till Prag! Den vackraste staden på jorden ( av dem jag ändå upplevt ;). Har lovat min man att vi ska dit, och vi ska INTE åka buss. 

Så kom ett meddelande idag.....från min dumma dumma mamma! Nu har hon fått mig att lova att åka med henne och fira hennes födelsedag i Corraleijo i september!! Hur ska jag hinna gå i all terapi tills dess? Kommer krävas massor! För full får man inte vara, och inte får man ta sömntabletter och bli buren ombord heller!! 

Men när jag har gjort detta och överlevt så jag kommer hem igen, då kommer jag klara ALLT. Då finns ingenting som skrämmer mig mer!

Men mamma, du är ändå jätte-dum! Hela sommaren kommer att gå åt till att ha ångest!!!

Jag vågar följa mina drömmar!

publicerat i Allmänt;
Det här med att verkligen göra det man vill i livet, hur många gör det egentligen? Jag menar, verkligen gör det? Inte särskilt många, det är vad jag tror. Man får ju inte sticka ut för mycket, inte vara för duktig på något, inte lyckas mer än någon annan, och man vill ju verkligen inte misslyckas, göra bort sig och ge andra rätt i att man nog inte var så bra som man trodde.....

Men jag har ju blivit så himla modig den senaste tiden:) Jag får nog faktiskt tacka min kropp som klappade ihop för detta! Hade det inte hänt så hade jag nog inte vaknat upp. Inte lyssnat in och gjort förändringarna som jag gör nu. 

Så här är det, jag är less på mitt jobb som fritidspedagog! Får jag säga det? Inte vet jag, men så är det. Missförstå inte nu, jag älskar fortfarande att jobba med alla barnen, de är bäst. Mina kollegor är också oslagbara! Men själva upplägget i skolan idag, hur vi möter barn med särskilda behov, det köper jag inte, inte ett dugg! Jag har svårt att arbeta i en verksamhet som jag inte tror på, så sorry, andra gör det bättre än jag. 

Att jobba med människor är ju fortfarande drömmen, mitt jobb som hudvårdskonsult och sales director är det bästa jag vet! Men även inre hälsa är jag ruggigt intresserad av, så nu ska jag omskola mig! Jag ska plugga vidare, och jag är baske mig inte för gammal:) 

Fick klart idag att jag ska läsa till Lic. Kostrådgivare inom lågkolhydrat-kost, LCHF och paleo. Visserligen i långsam takt, med tanke på min hälsa, men vilket häftigt komplement till yttre vård! Så himla lycklig!!! Jag tänker fortsätta att drömma och jag tänker fortsätta försöka genomföra en del av drömmarna. Jag kommer att misslyckas många gånger på vägen, men i slutändan är jag en vinnare! 

Börja våga du också, det är så häftigt!:)

Mat har sitt pris....

publicerat i Allmänt;
Jag kan inte hjälpa det, jag är otroligt fascinerad av mat! Jag älskar mat, jag njuter av mat och det absolut värsta jag vet är att vara hungrig! Fascinationen ligger i hur min kropp reagerar på mat, den talar ju verkligen om för mig vad jag inte ska äta. 

I min kamp för att bli frisk, pigg och fylld med energi igen, så har jag självklart pluggat på. För mig, personligen, så fungerar en kost utan socker och mjöl väldans bra! De här bra sakerna har mer smugit sig på, och det är först när jag ramlar in i "gamla" vanor som jag märker hur många dåliga saker jag börjar bli av med. 

Har varit hos världens finaste vän idag! Vi åt smaskig räk-macka på te-kaka, mums vad gott! Och hennes man hade bakat godaste sockerkakan, slank ner ett par rejäla bitar av den också:) ni vet så där ljummen, nybakt......

Jag är inte nitisk, jag är inte en person som vill låta bli att njuta av det som anses vara livets goda. Men jag vet att jag får betala för det, och det valet är ju helt och hållet mitt eget! Idag valde jag alldeles själv att betala priset. 

Så nu ligger jag här med en mage som lätt skulle kunna rymma en bebis, och både handleder, fotleder och knän är bortdomnade, ingen känsel där, det bara surrar. Har fått reda på att mjölet är boven. En lätt huvudvärk och jag kommer inte somna på ett bra tag. Socker.....

Dessa symtom har varit vardagsmat för mig i evighet känns det som! Nu när jag sluppit dem ett tag känns det mycket jobbigare än vad det gjorde förr. Jag vet att jag kommer trilla dit på mjöl och socker fler gånger, och som sagt valet är mitt. 

Jag vet också att jag kan verka konstig i mitt mat-val men även det är ett val jag gör. Mitt val kanske är att njuta av mat jag mår bra av! Min njutning är inte någon annans val. Jag mår inte dåligt av att skippa mjöl och socker! För mig är det en njutning att slippa må skit. 

Men idag valde jag att trilla dit, och jag ångrar mig inte särskilt, men ser fram emot att gå tillbaka till andra vanor imorgon:)