Havfull eller halvtom.......

publicerat i Allmänt;
Den årliga resan till Ikea med Katarina är avklarad. Detta var det blygsamma resultat som kom ut av det besöket. Funderar på om vagnen är halvfull eller halvtom, och vilket som känns bäst..... Jag är lite av en shopoholic, och jag trivs faktiskt ganska bra med att vara det. Inget jag skäms över direkt. Jag tycker det är kul att komma ut från Ikea med en vagn som knappt är körbar för att det är så mycket grejer i..... Så resultatet här känns faktiskt rätt så deprimerande, men ändå vuxet på något vis! Jag KUNDE ha handlat mer men ( och här kommer vuxenpoängen ) jag valde att låta bli och pengarna fick snällt sitta kvar på semesterkontot;) Lite läskigt kändes det och jag har lovat mig själv att nästa år ska vagnen vara full!
 
För mig fungerar mitt shopping-behov som en motivator. Mina motiv är inte alltid så ädla, försöker sköta den biten också, men på annat sätt. Att ha varit sjukskriven en längre tid har såklart gjort ekonomin en smula ansträngd, men nu tar jag nya tag:) 
 
På tal om att ha blivit pigg, så fick min dotter en piggelin-drink av mina grymma vitaminer igår, något säger mig att hon vill ha mer:)
 
 
 
 

Morgon-tankar

publicerat i Allmänt;
Vaknade tidigt idag. Det är en viss känsla med att vara i husvagnen ändå. Alla ljud blir så nära på något sätt! Fåglarna utanför. Min dotter som snusar och sover i sängen ovanför mig. Knarrandet när barnen rör sig i sömnen. 
 
Min dröm vore att bara kunna landa i detta. Vara bara här och nu. Men jag blir rastlös. Efter en stund. Vill upp. Koka kaffe. Plocka. Röja. Får sätta upp det som mitt nästa mål, fast jag är inte säker på att jag skulle gilla det. Jag gillar att vara igång! 
 
På tal om igång, snart 2 veckor med utmaningen. Jag har släppt paleo-kosten. Det fungerade inte alls för mig. Frukt och grönt i större mängd var döden för min mage. Så jag är tillbaka i mitt lågkolhydrat-tänk men med avstamp i lchf. 
 
Träningen däremot är min utmaning, som jag håller hårt på. Det som varit svårt att få till är att sprida det över veckan så det blir vila emellan. Tufft att disciplinera sig för hemma-träning när jag inte har någon tid att passa, det blir lätt att skjuta upp. Så nu har jag två pass kvar att göra och två dagar på mig att göra dem:) Är ju smart annars att få in vila mellan passen. Det som passar mig är att det är enkla pass att göra, de är intensiva under kort tid. 
 
 

Challenge, dag 5!

publicerat i Allmänt;
Jag har lagt Paleo på hyllan! Efter 5 dagar så har jag konstaterat att just min kropp mår allra bäst på lchf, den liberala varianten:) Efter så många år av stora mag-problem så är jag inte redo att överge ett vinnande koncept. Jag är däremot övertygad om att väldigt många människor kan hitta stora fördelar med Paleo, det är en bra variant av lågkolhydrat-kost.
 
Men min challenge fortsätter ändå! Bara att den kommer att bestå av att komma igång med träningen istället. På grund av skolavslutning och kusin-besök hela härliga dagen, så blir det träning lördag och söndag istället. Egentligen ska det vara en vilodag mellan passen, men nu blir det inte så denna veckan. 
 
Det svåraste är just att få till det. Jag är verkligen världsbäst på att hitta på ursäkter, och skjuta upp saker. Träning är inte något undantag! Väldigt mycket kan komma emellan, och helt plötsligt är det kväll och alldeles försent. Men nu är mitt mål inte längte förhandlingsbart, det ska göras, jag får lösa det helt enkelt:)
 
Mitt mål med just träningen är inte på något sätt "beach 2014", inte en chans. Jag är helt nöjd med några kilo extra här och där. Men min kondis!! Bedrövlig! Där finns en hel del jobb att göra:)