Blickar tillbaka......

publicerat i Allmänt;
Vilka fantastiska dagar! Sitter och njuter av kaffe och bok samtidigt som jag lyssnar på barnen när de börjar vakna. Jämför denna sommar med förra sommaren. Känner tacksamhet.
 
Förra sommaren var jag riktigt dålig. Jag hade ingen direkt lust att göra någonting. Jag var trött hela tiden och fick anstränga mig för att göra minsta lilla. Förra sommaren var också inledningen på en höst som jag faktiskt helst av allt vill glömma. 
 
Vissa dagar tog jag mig inte ens ur soffan. Kroppen tillhörde någon annan, inte mig. Jag kunde inte ens lyfta armarna. Sov och sov men var aldrig utvilad. Nätterna var en mardröm. 
 
Efter min diagnos på hösten så började jag leta efter "botemedel". Jag såg mig själv som utbränd, men ville inte sätta ordet "kroniskt" framför. Jag hittade en mängd forskning från USA i ämnet, och med det intresse jag har för kroppen så kände jag att det fanns mycket att hämta där. Binjurar, vitaminer, mineraler, kost......
 
Det jag verkligen tog fasta på var att en forskare skrev att "du kan ha fått diagnosen men du kan läka dig själv och bli frisk".
 
Det jag började med var att överdosera mineraler, magnesium och zink. En utbränd kropp behöver mycket mineraler för att orka läka. Det var inte helt lätt. Mådde inte bra av det, svårt att hitta rätt nivå, rädsla för lagring i kroppen osv. Kände ingen effekt direkt. Fortsatte läsa. Kosten, där fanns mycket att göra. På grund av kroppens oerhörda trötthet så var mjöl och socker en stor bov. Gluten är svårt för kroppen att bryta ner, inflammatorisk mat, så även socker. Så i januari gjorde jag en total-förändring i min kost. 
 
Jag blev bättre av detta och många konstiga kroppsliga symtom försvann. Mina leder slutade domna bort, min mage blev lugn och en del av min värk försvann. Jag fördjupade mig i kosten och kände att lchf var min kost väg. Då menar jag den liberalare formen av lchf, det var lite som att hitta hem.
 
Fortfarande var jag trött, även om jag kände att det inte var riktigt lika illa. Hela tiden har jag tänkt att jag ska tillbaka till den jag var innan kroppen lade av. I allt "forskande" förstod jag ändå att det fattas mineraler och vitaminer. Att det idag är i stort sett omöjligt att få i sig det som behövs via kosten. Och jag som behövde så mycket....... Fortsatte med mina kapslar. 
 
Så i maj började en nära vän till mig prata om nåt vitamin/mineral-pulver som hon ville höra min åsikt om. Hon visste ju om mitt intresse:) jag googlade flitigt och läste både ris och ros, men jag valde att fästa mig vid riset! Talade om för henne att jag själv aldrig skulle dricka det men att jag tyckte hon skulle testa och bilda sin egen uppfattning.
 
Av någon anledning (Tack och lov!!) så gav hon sig inte utan bad att jag skulle träffa en person som kunde förklara produkterna på ett bra sätt och där jag kunde få ställa alla mina frågor. Jag sa ok till detta, jag är inte rädd för info.
 
Det mötet slutade med att jag blev övertygad om att produkterna var helt "ofarliga" och jag kände att jag var sugen på att testa, iallafall en månad! Jag förstod att jag kunde få den balans i kroppen som jag behövde, utan risk för överdosering och samtidigt få i mig allt det där jag försökt komponera ihop själv med alla mina burkar i skåpet hemma. En kropp i balans ger ju chans till läkning.
 
För mig kom vändningen väldigt fort! Efter några dagar kände jag mig som en ny människa. Jag valde att lägga alla mediciner åt sidan också för att verkligen veta vad som var vad. Anti-depressiva, sömntabletter, b-vitamin, alla doser Alvedon och voltaren som jag tog dagligen. Detta var absolut inget som jag rekommenderades att göra, jag gjorde det helt på eget bevåg. 
 
I juni bröt jag min sjukskrivning, och jag har börjat träna igen. Jag är en person som vill ha många "järn i elden" och jag mår bra av det. Jag har såklart mycket att jobba på så att jag inte faller igen. Andra prioriteringar, andra värderingar, annan livsstil. Men att få vara i farten igen är helt underbart! 
 
Helt plötsligt har jag fått tillbaka mitt hopp och mina drömmar. Som ett led i det hela så pluggar jag till kostrådgivare, jag jobbar med min hudvård och vågar tro på en framtid där jag får jobba med människans in- och utsida.
 
Så jag konstaterar bara att den mänskliga kroppen är fantastisk, det gäller bara att tro på den och att våga göra förändringar som man själv tror på, oavsett vad andra säger. För mig är det som att ha fått livet tillbaka, så denna sommaren njuter jag verkligen av livet! 
 
Ta hand om kroppen och själen, tro på dess förmåga och våga prova vägar som du själv tror på!
😊