Fredag kväll på bad-disco.....

publicerat i Allmänt;
Disco-dunk och blinkande ljus i badhuset. Där var vi idag. Inledning på barnens jul-lov. Efter dagens jobb trodde jag inte jag skulle orka resa mig ur soffan men vad gör man inte:) Det är ju underbart att bara få se dem ha roligt. Att bara få vara i deras glädje och inte tänka för mycket på allt annat. Det som rör jobbet. Nu är det helg och imorgon ska det jul-shoppas! Lite snö skulle också sitta fint:)

Jag ljög för mitt barn!

publicerat i Allmänt;
Satte klockan på 6.30 imorse och gick upp, satte på kaffebryggaren och tv:n. Mys framför lucia på kanal 2. Efter en stund fick jag sällskap av min lilla Saga. Tända ljus och bara gos.

Så började hon prata om hur många barn hon skulle ha när hon blev stor.
"Mamma, måste man ha en man för att ha barn?"
"Måste och måste men det kan ju vara bra i början iallsfall." Kände att jag inte var riktigt redo för mer ingående förklaringar.
Så tittade hon på mig som bara en 7-åring kan:
"Mamma, Alvin sa nåt jätte-äckligt till mig igår! Att förr i tiden hånglade man naken för att få barn! Var det verkligen så??"

Och det var då jag ljög! Jag ljög om att jag var tvungen att bara gå ut i köket och fixa en grej, men att vi kunde prata om förr i tiden när jag kom tillbaka! Ville verkligen inte förstöra hela lucia-myset med att tala om att människor fortfarande gör detta ohyggligt äckliga om de vill ha barn! Och som tur var hade hennes funderingar blivit andra funderingar när jag kom tillbaka igen:)

Kolhydrater i benen!

publicerat i Allmänt;
Det var väldigt länge sedan jag åt mjöl-mat! Eller länge och länge, men några veckor sen iallafall. Så vad gjorde jag i kväll? Jo jag tryckte minsann i mig en pizza, en hel, helt på egen hand! Och nu ligger jag här i soffan och håller på att bli helt tokig, det bara krypet i benen och det är omöjligt att ligga still! Jag verkligen hatar det! Det är där det sätter sig på mig, i benen! Det är INTE värt det, det tråkiga är att jag garanterat hat glömt av det till nästa gång;)